4 Ekim 2012 Perşembe

PARİS MODA HAFTASI'NDAKİ TÜRK TASARIMCI: ARZU KAPROL İLKBAHAR/YAZ 2013 KOLEKSİYONU

 Paris Moda Haftası'nın dünkü konuklarından biri de yurtdışında bizi temsil eden başarılı tasarımcılarımızdan olan Arzu Kaprol'dü. Arzu Kaprol İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonunun genelinde soft renkler dediğimiz beyazlar, ekrular, açık gri ve vizon tonları hakimdi. Tabii ki kullanılan çiçek desenli kumaşlar, parlak kumaşlar, özellikle gece elbiselerinde kullanılmış kumaşla yapılan püskül formları da gözlerden kaçmadı.




 Koleksiyonda futuristik bir esintiyle karşılaştık. Özellikle basen bölgesine uyarlanan dikiş detayında bunu çok net görmekteyiz. Ayrıca kumaşlar üzerine uygulanan kesikler, paneller ve örgü detaylarıyla da bu etkiyi tamamlamakta. Arzu Kaprol, futuristik temayı kullandığı soft renklerle harmanlayıp romantik bir görünüme kavuşturmayı çok dengeli bir şekilde başarmış.





 Koleksiyonda bir başka göze çarpan detay ise diz altındaki kloş etekler. Organza kumaştan yapılan kloş etek ve minik ceketler mürdüm rengiyle tamamlanmış.



  Koleksiyonda deri detayı Arzu Kaprol İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonunda karşımıza çıkan bir başka detay oldu. Tek parça elbiselerde ya da etek ve üst kombinlerde kullanılan derilerde öne çıkan detay üzerlerindeki kesik ve panellerle oluşturulmuş futuristik tema. Koyu tonların tercih edildiği deri ürünler koleksiyonun göze çarpan detaylarından.




 İster gündüz spor bir görünümle, isterseniz de gece şık bir davet ya da yemekte çok rahat kombinlenebilen ve tarzınızı çok net göz önüne serecek olan yine İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonlarında sıkça rastlayacağımız file bluzu Arzu Kaprol defilesinde de görmekteyiz. Siyah, üzeri işlemeli file bluz kesinlikle koleksiyonun favori parçalarından biri!




 Detaylarda benim gibi herkesin gözüne çarpan ve eminim ki herkesin çok beğendiği! koleksiyon ayakkabılarına değinmeden yazımı tamamlamak istemedim! İnce topuk, bilekten bağlı, rugan ayakkabıları, topuk altından çıkan zincir görünümlü detayla birleştirmiş ve ortaya muhteşem tarz bir ayakkabı çıkarmış. Tebrikler Arzu Kaprol...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder