12 Ekim 2012 Cuma

GELECEKTE ADINI ÇOK SIK DUYACAĞIMIZ GENÇ TASARIMCI DUYGU ŞAHİN'İN "P.M." KOLEKSİYONU

 Büyük bir heyecanla sizinle paylaşmak istediğim koleksiyon, genç ve başarılı tasarımcı Duygu Şahin'in "P.M." koleksiyonu!  Fakat öncelikle biraz Duygu Şahin'den bahsetmek isterim.

 Boğaziçi Üniversitesi İşletme ardından da George Washington University International Business gibi oldukça başarılı bir eğitim süresinin bitiminde bu doğrultuda atılan kurumsal kariyer adımları... Bir anda asıl yapmak istediği şeyin "tasarım" ve "moda" ile ilgili olduğunu farkedip tekrar eğitim hayatına döner ve bu kez yolu Central Saint Martins ardından da İMA'ya düşer. Fashion Folio ve Photography and Styling programlarını bitirdikten sonra tekrar kurumsal hayatla yolu kesişir ama bu kez artık modaya dahildir! Vogue Türkiye Pazarlama Uzmanı olarak başladığı kurumsal kariyerinde sağlam adımlar atarak zaman içinde Vogue Türkiye Projeler ekibine dahil olmuştur. Hepinizin bildiği Vogue Türkiye'nin düzenlediği Fashion's Night Out gibi büyük moda organizasyonlarını ya da Vogue Türkiye'nin sponsorluklarını tasarlayan, projelendiren ekibin bir üyesidir. Kurumsal kariyerindeki bu ilerleyiş Duygu Şahin'in "kendi koleksiyonlarını" tasarlamasına hiç bir zaman mani olmadı. Bu zaman zarfında kendi adını verdiği markasını oluşturdu, koleksiyonlarını tasarladı ve bizlerle paylaştı. O, şimdi artık bir moda tasarımcısı ve freelance proje editörü. Gelecekte adını çok sık duyacağımız Duygu Şahin'in en son koleksiyonu "P.M."e artık göz atmanın vakti geldi ;)


  Koleksiyonla ilgili sorduğum"Adı neden "P.M.?" sorumun cevabı; "Akşamüstü ve gece giyilen ilk koleksiyonum olduğu için P.M. olması kulağıma çok güzel geldi. İlk defa tasarladığım akşamüstü ve gece kıyafetleri koleksiyonum ile tasarımlarımı paylaşacak olmam beni çok heyecanlandırıyor" oldu. Koleksiyondaki ürünleri incelediğimde ürünlerle ne kadar örtüşen bir isim olduğuna hak verdim :)

 Koleksiyonun teması "Masal ve gerçeğin birleşimi". Tasarımcının bu hikaye üzerinden çıktığı yolda fotoğraflarda ilustrasyon kullanmak istemiş olması da fotoğraf çekimlerini çok farklı kılıyor. Tıpkı bir masal romanı izliyor ya da okuyor hissi aldığınız ilustrasyonları da bizzat Duygu Şahin çizmiş! Çizimlerde ateş, kobra, flamingo, çiçek, kartal, uçurtma, el ve ayaklara vurulan pranga ile fotoğraflardaki modelin ayna görünümlü yansıması kullanılmış. "Bu tamamen gerçeğin çizgiyi taklit etmesi! Koleksiyonumda masal ve gerçeği buluşturdum çünkü bence koleksiyonum çok masalsı" sözleriyle devam ediyor başarılı tasarımcı.










 Koleksiyonun renk kartelasına baktığımızda beyaz ve siyahın çokça kullanıldığını aralarda ise mavi tonlarının kullanılmış olduğunu görmekteyiz. Transparan ve dantel detaylarla romantik ve masalsı dünyasına bizleri çeken Duygu Şahin'e bu güzel fotoğraflarda İstanbul Fashion Week defilelerinden aşina olduğumuz model Ezgi Bozkurt eşlik etmiş. Burak Bulut Yıldırım tarafından çekilen fotoğraflarda saç tasarımı ve makyaj Açelya Atmaca'ya ait.







 Bu masalsı koleksiyonun detaylarını görmek için http://www.duygusahin.com.tr sitesini ziyaret edebilir, koleksiyondaki romantik, masalsı bir o kadar da feminen parçalara sahip olmak için duygu@duygusahin.com.tr adresinden talep edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder