11 Ekim 2012 Perşembe

İSTANBUL FASHION WEEK'TE İKİNCİ GÜN!

KISA KISA:

  • IFW hızla devam ederken, ikinci gün açılış defilesi Niyazi Erdoğan İlkbahar/Yaz 2013 erkek koleksiyonu ile başladı. Plaj giyimi ağırlıklı olan koleksiyonda rahatlık ön planda. Desenli gömlekler, şortlar ve mayolarda canlı renkler kullanılırken, ayakkabı tercihi ise koleksiyona uygun olarak espadrillerden yana olmuş.

  • Günün ikinci defilesi, New York Fashion Institute of Technology’de eğitim alan, haute couture takı ve aksesuar konusunda Türkiye’nin ilk tasarımcı markası olmayı başaran Deniz Kaprol'ün "YAŞAMIN ŞİFRESİ" başlıklı defile oldu. Ayrıca IFW'e katılan tek takı defilesi yine Deniz Kaprol'e ait! Davetiyesi üzerinde yer alan "Ölümden doğuma süegelen ters bir yolculuğa çıktım, yolculuk sona erdiğinde bir plasenta da DNA'ların tüm gizemlerine hakim olarak varolacağım. Ölümden sonra tekrar dirildim. Beni dinleyin, görün ve anlayın. Size anlatmak için geri döndüm" metni oldukça dikkat çekiciydi! Koleksiyonun hikayesi; DNA’dan yola çıkarak tersine bir yaşam yolcuğunundan esinlenilerek varlık ve ölüm olgularını anlamak için bu şifreleri çözmeye odaklanıyor. Defilede ölümden doğuma olan süreç, izleyenlere bir yolculuk gibi sunuldu.

  • Merak edilen bir diğer tasarımcı ise bu yıl ikinci solo defilesiyle karşımıza çıkan Nihan Buruk oldu. Tasarımlarını beğendiğim ve sıkça takip ettiğim Nihan Buruk'un "YENİ DÜNYA" adını verdiği İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonunda beyazın hakimiyeti söz konusuydu. "Doğanın insanoğlu tarafından katledilmesi” temalı koleksiyon izleyiciler tarafından oldukça beğeni topladı! Ayrıca Türkiye'de bir ilke imza atan Nihan Buruk, REDD’in canlı performansı eşliğinde koleksiyonunun tanıtımını gerçekleştirdi. Bu yüzden ayrı bir tebriği hak ediyor bence!! Tamamen doğal malzemelerden üretilen koleksiyon parçalarından en dikkat çekici detay, aksesuarlara, pantolonların yanlarına, elbiselerin ön cephesine ve bluzların yaka kısmına uyguladığı siyah diş formları oldu. Beyaz ceketler ve büstiyerlerle tamamlanan pantolon ve ya eteklerde beyaz üzerine siyah çizgili desenleri tercih etmiş. Abiyelerde ise yine beyaz renk kullanılmış. Abiye koleksiyonunda öne çıkan detaylar; vücudu tamamen saran, bel bölgesine kalıp gibi oturan büstiyer formlu balık elbiseler ile omuzlara ve bel bölgesine uygulanan değişik formlarla mini elbiseler, alışılmış postürün dışına çıkarılmış.

  • Nihan Buruk defilesinin ardından Erol Albayrak'ın "LA DOLCE VITA" koleksiyonu podyumda yerini aldı. Hayattan zevk almayı vurgulayan koleksiyonda sıcacık Akdeniz esintilerinin ve renklerinin kullanıldığını görüyoruz. "Mona Lisa" ve "İnci Küpeli Kız" portrelerinden esinlenen tasarımcı koleksiyonundaki parçaların bir kısmına bu iki baskıyı uyarlamış. Ayrıca çizgi, geometrik ve çiçek desenlerini de sıkça görmekteyiz. Organza, tafta ve ipek kumaşların kullanıldığı koleksiyonda istridye rengi, kırmızı, gri, zümrüt yeşili, mavi, sarı ve toprak tonları koleksiyonda kullanılan renklerin en belirgin olanları. Siyah üzerine dore işlemeler ve dore pantolonlar da koleksiyonda yer alan bir diğer detay. İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonuna deri grubuna da yer veren Erol Albayrak etek, pantolon ve ceketten oluşan oldukça seksi, vucuda tamamen oturan formda tasarımlar gerçekleştirmiş. Özellikle abiyelerde tek tek el işçiliği ile işlenmiş payetli balık formundaki elbiseleri ve taşlı mini elbiseleri göze hemen çarpan detaylar arasında. Ayrıca vücuda bir struktür kazandıran büstiyerler Erol Albayrak'ın defilesinde de öne çıkan parçalardan biri olmuş. İlk kez mayo koleksiyonunu sunarak bizlerin yorumuna bırakan Erol Albayrak iddiasını burada da ortaya koymuş. Seksi mayoları şimdiden herkesin dilinde! 

  • "Uzakdoğu'lu kadının Zen yolculuğunda kendi ben'ine ulaşması" temasından yola çıkarak "ZEN" koleksiyonunu tasarlayan Simay Bülbül bugün podrumda yerini alan bir diğer tasarımcıydı. Yalın, net ve sade çizgilerin yer aldığı koleksiyonda deri ve süet detaylar ön planda. Ayrıca ipek, şifon ve organze kumaşlara da yer verilen koleksiyonda uzakdoğu motifleriyle özel işleme ve desenleri görmekteyiz. Fakat koleksiyonun en özel ve en çok beğeni toplayan detayı tığ ile el örgüsü deri işlemeler oldu. Simay Bülbül’ün koleksiyonundaki renklerde siyah ve beyazın hakimiyetinin yanı sıra taba, mavi, yeşil ve mercan tonlarını da görmekteyiz. Kemerlerde materyal olarak gold kullanılmış.

  • Spor tasarımların yaratıcısı Özlem Kaya İlkbahar/Yaz 2013, podyumda yerini alan bir diğer koleksiyondu. Her zaman günün her saati rahatlıkla giyilebilen spor kıyafetler tasarlayan Özlem Kaya, bu koleksiyonu ile bir kez daha beğenileri topladı. Özlem Kaya koleksiyonunda dikkat çeken renkler beyaz, açık mavi, fuşya ve siyah oldu. Elbiselerin V yaka dekoltelerine ve etek uçlarına uyarladığı detay ile kapitone mont ve pantolonlar hayranlık uyandırdı.

  • Mehtap Elaidi İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonu ile içimizi açtı! Adeta bir bahar havası estirdi!  Koleksiyonunda rahatlık ön planda. Vintage çiçek baskılı kumaşlar, bedene oturan detaylar, uzun etek ve elbiseler göze çarpan en belirgin detaylar. "İstanbul'da turist olma hali" koleksiyonunun teması.  Koleksiyondaki renklerin hepsi canlı; kırmızı, yeşil, mavi, somon rengi, güneş sarısı. Mehtap Elaidi bu canlı renkleri beyaz ile kombinlemiş ve materyal olarak altını kullanmış.

  • Coca Cola ile işbirliği içinde tasarlanan Studio Kaprol by Coke Design defilesi günün en son defilesiydi. "PRIDE AND GLORY OF THE REBELLION" isimli koleksiyon oldukça genç, net ama detayların öne çıktığı bir görümün ön planda. Koleksiyonun renk kartelası çok geniş; beyaz, taş rengi dediğimiz griler, petrol mavisi, turuncu, bordo ve haki...  Kumaşlarda ise organze ve ipek kullanılan Studio Kaprol by Coke Design dinamik bir koleksiyon olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder