12 Ekim 2012 Cuma

İSTANBUL FASHION WEEK'TE ÜÇÜNCÜ GÜN!

KISA KISA:


  • IFW'te üçüncü gün yine hızlı başladı. Podyumda ilk yerini alan koleksiyon İpek Tohumcu'nun ki oldu. Tasarımcı koleksiyonunda Osmanlı motiflerini kullanmış. Beyaz, yeşil tonları, mavi, sarı, bordo, toprak tonları, gri, mor, fuşya ve siyah rengin oldukça fazla kullanıldığı koleksiyonda dore işlemeler, dantel ve dantel görünümli baskılar, tafta ve organza kumaşlar göze çarpan detaylar.

  • Aslı Güler'in ‘ŞEHRİN ROMANTİZMİ" adlı koleksiyonunda kadınsı vurgular; sade ve yalın hatlarla belirtilmiş. Koleksiyonda çiçek desenleri ve tığ işi dantel işlemeler öne çıkan detaylardan biri.  Ayrıca ipek kumaşların da kullanıldığını görüyoruz. Ayrıca peplum etekler tasarımcının İlkbaha/Yaz 2013 koleksiyonunda yerini alan bir diğer detay. Aslı Güler koleksiyonunda soft renklerin- açık mavi, açık pembe, beyaz-yanı sıra neon renkleri ve siyah rengi de kullanmış. Aksesuarlarda ise Breo’nun neon dijital saatleri, çantaları ve kulaklıkları kullnılarak koleksiyona ayrı bir renk katılmış.

  • IFW'deki üçüncü defile Karma 2 defilesiyle devam etti. Podyumda yerini alan ilk tasarımcı Selim Baklacı oldu. Işıltının öne çıktığı koleksiyonda ipek ve pamuk da belirgin bir şekilde kullanılmış. Beyaz rengin ana renk olduğu koleksiyonda özellikle zümrüt yeşili el işçiliği ile saçak detaylar uygulanmış, ışıltılı pantolonlar büyük bir beğeni topladı. Toprak tonları, siyah, mavi tonlarının da yer aldığı koleksiyonda unisex giysilerde bulunmaktadır. Nil Kandemir koleksiyonuna baktığımızda ise; romantik biz koleksiyonla karşılaşıyoruz. Sorf pembe, somon ve nude renklerin kullanıldğı koleksiyon bizi tamamen bir hayal dünyasına çekiyor. Sanki bir tüy kadar hafif, sanki bir bulut gibi elleyince kaybolan... Transparan ipek gömlekler, şifon etek uçları, kullanılan drapeler, hacim kazandıran pliseler... o kadar ince düşünülmüş ki tasarımcının kurduğu hayal dünyasının içine dalıp gidiveriyorsunuz.. Nil Karademir'in kurduğu pamuk dünyasından çıkıp Selma State'in "DUALITY" temalı fonda Grease müziklerinin çaldığı eğlenceli, kıpır kıpır defilesine geçiyoruz. Koleksiyonda ilk göze çarpan detay şapkalar oluyor. Koleksiyonda fistık yeşili, somon, toprak renkleri, fildişi, dore renkleri kullanılmış. Tafta kumaşlardan tasarlanan volumlu Grease elbiseleri izleyenlerin içini açtı. Kumaşlarda taftanın yanı sıra ipek kullanımı da gözlerden kaçmadı.

  • Moda dünyasının merakla beklediği bir diğer tasarımcı "TRANS" isimli koleksiyonuyla Hatice Gökçe oldu. Koleksiyonunda iddialı detaylara yer veren tasarımcı rahatlık ve sadeliği birleştirerek mükemmel bir uyum ortaya çıkarmış. Kullandığı renk kartelasına baktığmızda sarı tonlarını, beyaz, gri, toprak tonlarını, nude tonlarını, koyu yeşili görmekteyiz. Koleksiyonun en çarpıcı detayı pantolon, şal, triko ve ceketlere uygulanan kılıç desen baskısı oldu. Kullandığı yün, ipek ve pamuk karışımı kumaşlarla aksesuar olarak yine kılıç ve gürs gibi metal parçalarla kombinlemiş. Tüm izleyenlerce çok beğenilen Hatice Gökçe İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyon parçaları şimdiden sahip olunmak istenenler listesine girdi!

  • Günün en merakla beklenen tasarımcılardan biri de hiç şüphesiz Soul by Özgür Masur İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonuydu. Beklentileri boşa çıkarmayan Özgür Masur izleyen herkesi bir kez daha hayran bıraktı. İpek kumaşın bolca kullanıldığı koleksiyonda renkler yaz renklerinden seçilmiş; limon sarısı, alev kırmızısı, zümrüt yeşili ve siyah beyaz ile kombinlenerek muhteşem tasarımlar ortaya çıkalımış. Kadın vücüdunu saran, oldukça feminen bir görünümün yanı sıra rahat hatlarla da seksiliği yakalamış. Gömlek, pantolon ve eteklere uygulanan çiçek ve sanatsal desenler kombin ve renklerle ahenk içerisinde. Elbiselere uygulanan transparan detayı oldukça iddialı. Özgür Masur İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonunda yer alan bir diğer detay ise renkli derileri kullanması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder