10 Ekim 2012 Çarşamba

İSTANBUL FASHION WEEK'TE BİRİNCİ GÜN!

 KISA KISA:


Hafta başında sizlerle paylaştığım gibi İstanbul Fashion Week dün itibariyle başladı! Türk tasarımcıları için ayrı bir heyecanı olan İstanbul Fashion Week ile tasarımcılar, Türk modaseverleriyle İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonlarını paylaşacaklar. Dört gün sürecek olan ve sektördeki herkesin sabırıszlıkla beklediği İstanbul Fashion Week süresince sizlerle tasarımcılar ve koleksiyonları hakkındaki izlenimlerimi paylaşacağım için ben de çok heyecanlıyım :)  

  • İstanbul Fashion Week açılışı Karma 1 defilesi ile başladı. Genç tasarımcı Nihan Peker'in "BEYAZLIK RAPORU "koleksiyonu ilk sırada izlediğimiz defile oldu. Koleksiyona nude ve beyaz tonlar hakimdi. Karma 1 defilesinin ikinci konuğu olan Songül Cabacı "PERSONA" adlı koleksiyonuyla podyumda yerini aldı. Beyaz rengin hakim olduğu koleksiyon, mint yeşili ve limon sarısıyla baharı müjdeliyor. Defilenin son ismi ise Istanbul Fashion Week kapsamında ilk defa defile yapan Ayhan Yetgin "ÖLÜM ÇİZGİSİ" koleksiyonuyla izleyicilerin beğenisini topladı.

  • Karma 1 defilelerinin ardından bu sene ilk defa solo defileyle İstanbul Fashion Week'e katılan Şafak Tokur'un "DENİZ-BAĞLAMA VE ZAMAN" adlı İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonunu izledik.  Koleksiyonunu üç temaya bölen tasarımcının ilk teması olan Deniz, koleksiyonuna özgürlüğün ve derinliğin temsilcisi olan mavi tonları hakimdi.  Bağlama koleksiyonunda ise toprak tonları ile daha etnik detayları izledik. Zaman koleksiyonu siyah rengin hakim olduğu bir koleksiyondu.


  • Günseli Türkay'ın İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonuna baktığmızda, ipek kumaşların üzerine uyguladığı hayvan desenleri- özellikle benim favorim serçe baskılı, önü kısa arkası uzun ipek elbise oldu!- öne çıkıyor. Koleksiyon yalın ve sade hatlardan oluşmakta. İpek bluzlar, yüksek belli pantolonlar ve gömlek elbiseler Günseli Türkay'ın koleksiyonundaki göze çarpan parçalar. Renklere gelirsek; mavi, somon, fildişi, açık sarı, beyaz ve toprak tonlarının kullanıldığını görmekteyiz. Koleksiyona uygulanan desenlerin sanat yönetmenliği Karun Tugay ve Murat Tepe tarafından yapıldı.

  • Defilesini bir video şov ile açan Çiğdem Akın'ın "ADA" isimli koleksiyonu izleyenleri bir masal dünyasına çekti. Defile sürprizi olan Cirque de Soleil’in dansçılarından İlhan Karabacak’ın sunduğu şovu ile izleyiciler büyülendi. Çiğdem Akın’ın İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonuna baktığımızda detaylarda renkli derileri görüyoruz. Derinin yanı sıra ipek ve özellikle abiye elbiselerde organza ile dantel kumaşların kullanıldığını da görmekteyiz. Koleksiyonda; deri ve şifon kumaşların birlikte kullanıldığı şortlar ve vurguyu omuzlara çeken ceketler ön planda. Renklerde ise, toprak tonlarının hakimiyeti söz konusu. Gözlerden kaçmayan bir diğer detay ise ayakkabılar! İlk defa Alexander McQueen’in defilesinde gördüğümüz topuksuz topuklu ayakkabılar, tasarımcı Çiğdem Akın'ın defilesinde de kullanılmış.


  • Türkiye’nin yıllardır kalitesinden ödün vermeyen öncü triko markası TRİKO MISIRLI, Avrupa’nın tanınmış haute couture tasarımcısı LA HONG NHUT ile yaptığı işbirliği doğrultusunda İstanbul Fashion Week'teki defilesinde göze çarpan detaylar; kaşmir ve ipek kumaşların birarada kullanılarak sade,yalın hatların hüküm sürdüğü rahat kullanımı amaçlayan tasarımlar olması. Fildişi, siyah, beyaz, petrol yeşili, dore ve vişne renginin kullanıldığı koleksiyonda dantel yine gözlerden kaçmayan bir başka detay oldu. 

  • İstanbul Fashion Week'te en çok merak edilen koleksiyonlardan biri de Dilek Hanif RTW (Ready-to-Wear) koleksiyonuydu, beklentileri de fazlasıyla karşıladığını düşünüyorum! Dilek Hanif İlkbahar/Yaz 2013 RTW koleksiyonuna baktığmızda beyaz, somon, fildişi ve nude gibi soft, romantik tonların hakimiyetini görmekteyiz. Özellikle abiye elbiselerde kullanılan ipek kumaşlar ve elbiselerin üzerinde uygulanan el işçiliği çiçek detayları baharı müjdelerken izleyenleri de sofistike ve elegan dünyasının içine alarak bir kez daha hayran bıraktı. Dilek Hanif, defilenin hemen ardından Pera Palas Hotel'de gerçekleşen kutlama partisinde ise dünya genelinde pek çok tasarımcıya ilham veren ve prestijli çalışmalara imza atan bir stil ikonu olan Minnie Mouse koleksiyonu ile karşımıza çıktı! Minnie Mouse koleksiyonu haute couture bir koleksiyon olup, tamamen kabarık, mini, tafta-organza kumaşların kullanıldığı, el işi işlemelerin sıkça yer aldığı kırmızı tonlarının ve siyah renginden oluşan eğlenceli, bir o kadar da Dilek Hanif tasarımı olduğunu belli eden sofistike kıyafetlerden oluşmakta.

  • İstanbul Fashion Week'te merak edilen bir diğer tasarımcı ise Atıl Kutoğlu idi. Atıl Kutoğlu'nun İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonu izleyenleri kendine hayran bıraktı. Koleksiyonda dikey çizgiler ve geometrik desenlerin çokça hakim olduğu maskülen detayların vurgulandığı; volümlü ve rahat kesim ipek ve şifon gömlekler ile tunikler yer almakta. Transparan tunik ve elbiseler, ipek, saten ve şifon gömleklerin geniş yer aldığı koleksiyonda siyah, beyaz, fildişi, yeşil ve toprak tonları ile kırmızı ve turuncu tonlarını görmekteyiz. Abiye koleksiyonuna bakıldığında; krep, ipek ve şifon kumaşlar üzerine zarif bir şekilde uygulanan payet ve taş işlemelerini görüyoruz. Vücuda tamamen oturan formları tercih eden Atıl Kutoğlu renklerde siyah, fildişi, yeşil tonları, mor ve lila tonlarını tercih etmiş. Atık Kutoğlu'nun özel davetlisi olarak İstanbul'a gelen Tamara Ecclestone ve Jessica Stam'de podyuma çıkarak izleyenlerden alkış topladılar. İzleyen herkes tarafından çok beğenilen Atıl Kutoğlu İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonu güne damgasını vuran tasarımcılardan biri oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder