3 Ekim 2012 Çarşamba

PARİS MODA HAFTASI'NDA MODANIN HAŞARI ÇOCUĞUNUN İMZASI


 Paris Moda Haftası'nda sıcağı sıcağına yepyeni İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonu ile karşımıza çıkan Louis Vuitton... Moda dünyasının haşarı, bir o kadar da modaya yön veren, kendi kişiliğini Louis Vuitton gibi klasik ve çizgisi her zaman belli olan bir markaya muhteşem bir şekilde uyarlayan, tasarımları ve renk kartelasının genişliğini kullanarak markaya canlılık ve bambaşka bir ruh kazandıran Marc Jacobs, bizleri bir kez daha sürprizlerle karşıladı!

 Defilenin yapıldığı alanın kurgusu çok güzel düşünülmüş. Yürüyen merdivenlerden oluşan set, mankenlerin birbiri ardına inişi defileyi akıcı hale getirirken, akıştaki hiç bir kıyafeti kaçırmıyorsunuz.



 Louis Vuitton İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonundaki romantizm geniş kare geometrik desenlerle bütünleştirilmiş. Kıyafetlerde kullanılan geniş kare geometrik desen, sade ve yalın hat kesimli kıyafetlere yoğunlaşmamızı sağlıyor. Koleksiyona baktığımızda etek, elbise ve ceket boylarında maxi ve mini formları bir arada görmekteyiz. Geniş kare geometrik desenin kullanıldığı koleksiyonda mini potikare de unutulmamış. Mini pötikarenin üzerine kontrast canlı bir renkle uygulanan çiçek desenleri yine romantizme bir vurgu yapmakta. Gece için siyah pırıltılı ve siyah & beyaz geniş kare geometrik desenli pırıltılı kumaşlar kullanılmış.




 Renkler cesurca kullanılmış ki Marc Jacobs'tan asla alışılagelmiş bir renk kartelası beklenilemez! Limon sarısı, fıstık yeşili, açık gri ve nude tonlar beyaz ile kombinlenmiş, bunun yanı sıra tabii ki her sezonun vazgeçilmez renkleri beyaz ve siyah tek parçalarda yerlerini almış.

 Akseuarlara bakıldığına; çantalarda yine aynı renklerde uygulanan Damier baskıları görmekteyiz. Geniş kare geometrik desenler de yine çantalar üzerine uygulanmış. Ayakkabılarda ise rugan kullanılmış. Minik ve değişik formlu topuklar ile sivri uçlu burunlar ayakkabıların üzerinde kullanılan fiyonklarla yumuşatılmış. Saçlarda ise yandan kahkül ve yüksek topuzlara uygulanan romantizmin etkisi fiyonklu saç bantlarının bir arada kullanıldığını görmekteyiz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder