24 Ocak 2013 Perşembe

VE ZUHAIR MURAD PARIS 2013 COUTURE İLKBAHAR/YAZ KOLEKSİYONUYLA NEFESLERİ KESTİ!


 Hatırlarsanız geçen gün Elie Saab için, haute-couture markalar listemde en ön sırada demiştim. İtiraf zamanı; haute-couture listemdeki ilk 3 isim Zuhair Murad, Elie Saab ve Giambattista Valli..!İşte listemde başı çeken Zuhair Murad'ın sıcağı sıcağına biten Paris 2013 Couture İlkbahar/Yaz defilesinden görüntüler ve detaylar!

 Nerden başlamalı bilmiyorum fakat Zuhair Murad'ın tasarladığı herşeye bayılan biri olarak, yine hayranlık ve kalp çarpıntısıyla koleksiyona bakıyorum! =) Couture markada en önemli özellik bence; ilk olarak markanın belirli bir karakterinin olması, sonrasında da karakterini belli eden fakat yeniliklere açık olan dokunuşlarla her koleksiyonda "wow" dedirtmeyi başarması. Zuhair Murad'ın her koleksiyonu işte bende böyle bir etki yaratıyor.




 Koleksiyona genel baktığımızda Helenistik ve Barok dönem'in etkilerini hissediyoruz. Tasarımcının kullandığı dore işlemeler, saçlardaki dore bantlar ve dore ayakkabılarda bu dönemlerin zenginliği, asaleti ve feminenliği vurgulanıyor.



 Dore renginin ve işlemelerinin hakim olduğu koleksiyonda beyaz, fildişi, uçuk mavi ve lila renklerini de görüyoruz.




 Vücudun üzerinde dalgalanan, uçuş ipek kumaşlar kullanan tasarımcı, detaylara indiğimizde el işçiliğinin maksimum düzeyde uyguladığı işlemelerle herkesi büyülüyor.


 



















2 yorum:

  1. Zuhair Murad' ın tutkunu olmamama rağmen bu yılki koleksiyona ben de bayıldım gerçekten:) Helenistik dönem aşığı olmamdan kaynaklanıyor sanırım:) Bu arada ben de bloguma beklerim. Sevgiler:)

    http://nofashionnopassion.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zuhair Murad'la ilgili düşüncemi okumuşsunuzdur =) Genel olarak her sezon farklı insanların beğenisini alabilen tasarımlar gerçekleştirdiği için bu koleksiyonda da sizin beğeninizi almış ;) yaptığınız yorum için çok teşekkür ederim.. Blog'unuzu takip edeceğim ;)

      Sevgiler...

      Sil