22 Ocak 2013 Salı

PARİS 2013 İLKBAHAR-YAZ COUTURE HAFTASI BAŞLADI


 Bir ay gibi kısa bir aradan sonra moda haftaları Ocak ayı başında Londra-Milano ve Paris hattında gerçekleşen Erkek Sonbahar/Kış 2013 Moda Haftası'yla açılışı yaptı. Dün başlayan Paris 2013 İlkbahar/Yaz Couture haftasının başlamasıyla tüm gözler podyumlara kilitlendi, kreasyonlar tek tek görücüye çıkmaya başladı. 

 Dün podyumda Maurizio Galante, Christian Dior, Giambattista Valli yerlerini alan markalardan bir kaçıydı. Modayla ilgilenenleriniz bilir peş peşe takip gerektiren ve biten bir defilenin ardından yorum yapmaya başladığınız anda bir diğerinin başladığı :) çok hızlı günler bizi beklemekte. O yüzden ben de sizlerle Paris 2013 Couture İlkbahar/Yaz defilelerinden gözüme çarpan detayları paylaşacağım.

 Dünkü defilelerinin ardından sizlerle paylaşmak istediğim iki marka Christian Dior ve koleksiyonundaki tüm parçalara bayıldığım!!! Giambattista Valli olacak.

 Christian Dior defilesinden başlayacak olursak koleksiyonda "bahar" rüzgarları esmekte; abiyelerde kullanılan çiçek işlemeler, kumaşların üzerine işlenen 3D çiçekler, çiçek baskılı kumaşlar... Fildişi, açık mavi, mint yeşili, bordo, limon sarısı, nar çiçeği, uçuk pembe gibi soft renklerin yanı sıra neon sarılar, kırmızılar, mor ve tabii ki her koleksiyonun ve sezonun rengi siyah Christian Dior'un Couture 2013 İlkbhar/Yaz koleksiyonunu oluşturan renkler.



 
 
 
 
 Kesimlere baktığımızda üste oturan straplez elbiselerin volanlı ipek tafta kumaş eteklerini görmekteyiz. Eteklerde ve üstlerde origami kesim, şeffaf tül üzerine işlenmiş çiçek desenleri ya da elbiselerde yer yer kullanılan yine şeffaf  dekolteler de göze çarpan bir diğer detay.


 
 




 
Christian Dior Couture 2013 İlkbahar/Yaz defilesinin makyajı da çok göz alıcıydı! İzleyen herkesi ve tüm moda sayfalarında yer alan detay Dior defilesindeki kırmızı pullu dudaklardı! :)




 Ayakkabılardaki detay ise koleksiyona uygun renkte kullalan çoraplarla ayakkabıların tonunun aynı olması, bütünlük yaratmış ve çok hoş durmuş.





 Dün koleksiyondaki her parçaya, her detaya bayıldığım Giambattista Valli Couture 2013 İlkbahar/Yaz defilesinde ise ilk siyah-beyaz ahengi gözümüze çarpmakta. Siyah ve bayaz tasarımcının kullandığı desenlerle de uyum içinde olmuş. Leopar ve geometrik desen kumaşlarla kullanılan siyah & beyaza rekaip olabilecek güzelliklteki bir diğer kumaş detayı ise siyah güpür, dantel ve tüllerden oluşam elbiselerdi!









 Etek uçları volanlı, önü mini arkası uzun asimetrik volan dokunuşlar elbiseylere sofistike bir şıklık katmış.

 Siyahın yanı sıra pudra tonları, lila, uçuk sarı ve beyazın hakim olduğu koleksiyondaki 3D çiçek işlemeleriyle elbiseler sanki zarif bir çiçek buketini andırıyordu.







 Ayakkabılardaki zarafet gözden kaçmayan bir diğer detay! Koleksiyona uygun olarak tasarlanan ayakkabılarda güpür görünümlü edri ve şeffaf tül ile zenginleştirilmiş dore bant uyumu oldukça şık duruyor.
































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder