22 Ocak 2013 Salı

CHANEL COUTURE 2013 İLKBAHAR/YAZ


 Bu sabah gerçekleşen Chanel Couture 2013 İlkbahar/Yaz defilesinin ardından sıcağı sıcağına sizlerle koleksiyon detaylarını paylaşmak istiyorum :) Açıkçası itiraf etmeliyim ki bir taraftan kendi işimi yapıp diğer bir taraftan da böyle önemli defileleri takip etmesi zor oluyor ama bi şekilde yetişiyorum :)

 Lafı fazla uzatmadan defile ve detaylara değinmek istiyorum. Tasarımcı Karl Lagerfeld, Chanel Couture 2013 İlkbahar/Yaz defilesi için hem mekan hem tasarım hem de koleksiyonun üzerinde epeyce düşünmüş- hoş artık tasarımcının mekan & koleksiyon uyumu artık klasikleşse de, her zaman bizlerin merakını günler öncesinden çekmeyi başarmıştır- olacak ki ambiyansın büyüsüne kendinizi kaptırıveriyorsunuz.

 Koleksiyon bütününe gotik tema hakimdi. İlk başlarda gördüğümüz parçalar beyaz, açık gri, uçuk pembe, siyah ve lacivert tonlarındaki  tüvit desen elbise, ceket-eteklerdi. Bu parçalarla bütünlüğü bozmamak, görünüşteki ahengi kırmamak adına tasarımcı uzun dantel çorap/çizme formunu kullanmış. Koleksiyondaki renk kartelasına, parçaların rengine göre renk almakla birlikte beyaz, siyah, lame renklerini görmekteyiz.



 
 




 Dikkat çeken bir diğer aksesuar detayında ise başlarda kullanılan şapka formu verilen ostrişlerdi! Yine kıyafetin rengine uygun tasarlanan ostrişler başta çok hoş duruyordu.




 Koleksiyon hızla akıp gittikçe bir diğer tema ile karşılaşıyoruz; kullanılan çiçek desenleriyle koleksiyonun renklenmeye başladığını görüyoruz. Uzun elbise, mini elbise, tulum uzun ceket formundaki bu temanın parçalarında, çiçek baskılı renkli kumaşlar haricinde koleksiyonda kullanılan 3D formundaki çiçekler gerçeğini aratmayacak doğallıktaydı.




 Tema sonundaki koleksiyona payetlerin eşlik ettiğini görmekteyiz. Tasarımcı, siyah payeti etek, ceketlerin ön ve arka panelleri ile etek uçlarında kullanmış.

 

 
 
 
 Tafta kumaşların da yer aldığı koleksiyona drapelerle zenginleştirilen ipek organzaların eşlik ettiğini gördük.
 
 
 
 Ve finale yaklaştığımızda tüylerin, önü kısa arkası uzun asimetrik kesimli elbiselerin, yaka ve etek ucu kabarık 3D çiçek formu işlemeli elbiselerin, düz dar uzun eteklerin yer aldığını görüyoruz. Renkler de yine siyah, beyaz, uçuk pembe kullanılmış.
 
 
 
 Ve işte bembeyaz bir final..! Uçuş uçuk eteklerdeki çiçek formlu detaylar, tüyler ve tüllerin oluşturduğu gotik prenseslerle yapılan final ve sonrasında haklı gururunu taşıyan zaferiyle herkesi selamlayan ünlü tasarımcı Karl Lagerfeld.
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder