7 Kasım 2012 Çarşamba

TASARIMCILARIN EN SEVDİĞİ KIRMIZI COCA-COLA

 Hemen hemen herkesin günlük hayatındaki vazgeçilmezlerinden biridir Coca-Cola. Kimi ambalajının rengine kimi tadına vurgundur, yine de herkesin ortak noktası kırmızı kapağın altında aldıkları keyiftir...
 
 Dünyanın her yerinde herkesin bildiği kült marka Coca-Cola bugün 126 yaşında. 1886 yılında Dr. John S. Pemberton tarafından bulunan içeçeğin logosu, Dr. Pemberton'ın ortağı Frank Robinson'ın kendi el yazısıyla yazdığı "Coca-Cola" 'dır. Frank Robinson Coca-Cola ismini bulduğunda çift c'nin (CC) reklamcı gözüyle çok iyi duracağına kanaat getirir ve böylece markanın ismini koyarlar. Kırıldığında veya karanlıkta bile tanınacak bir şişe yaratma arzusuyla yaratılan Coca-Cola şişesi de 1915 yılında Root Glass şirketi tarafından tasarlanmış ve dünyada ilk patenti almıştı.





 

 Dünya genelindeki koleksiyonerlerin de en gözde parçalarından biridir, hele ki son yıllarda ünlü tasarımcılarla Coca-Cola'nın ortaklaşa projeler gerçekleştirmesinden sonra koleksiyonerlerin koleksiyonları hepten renklendi =) Coca-Cola şişe ve kutularını giydiren tasarımcılar Alberta Ferretti, Blumarine, Etro, Fendi, Ferre, Marni, Missoni, Moschino, Manolo Blahnik, Versace, Salvatore Ferragamo ve son yıllarda Missoni, Karl Lagerfeld ve Jean Paul Gaultier oldu. Türkiye'de ise 125. yıl şerefine Rıfat Özbek, Dice Kayek, Ümit Ünal, Elif Cığızoğlu, Yazbukey ve Hakan Yıldırım Coca-Cola şişelerini giydiren tasarımcılar oldu.



Alberta Ferretti

Alberta Ferretti
Blumarine

Blumarine
Roberto Cavalli

Diane von Furstenberg

Etro

Etro
Ferre

Jean Paul Gaultier

Karl Lagerfeld

Manolo Blahnik




Marni

Missoni

Moschino

Salvatore Ferragamo

Sex And The City filmi için tasarlanan şişeler

Sonia Rykiel
Versace



 Geçen sene 125. yılını kutlayan Coca-Cola dünya genelinde kutlandı. Ülkemizde de "geçmişten günümüze" Coca-Cola şişeleri raflarda yerini aldı.





  Amerika'da da 125. yıl şerefine "dün-bugün-yarın" temalı Coca-Cola şişe ve kutu tasarımları yapıldı.




 Coca-Cola sadece bir içecek değil aynı zamanda bir ikon, tarz, trend, gizem, bir tasarım objesi, hayatımızda en sevdiğimiz kırmızı... Şişesi, kutusu, kapağı hepsi değerli bir parça... Ülkemizde de on yılı aşkın süredir faal olan Coca-Cola koleksiyoncular derneği mevcut. Aman dikkat benden size tavsiye, bir koleksiyonere koleksiyonu için asla pet şişe hediye etmeyin, çok nazik olduğunuzu söyler ama ne yazık ki bu onu mutlu etmez. Tasarım şişesi gözünüze çarptıysa muhteşem, hemen onu alın ve koleksiyoncu arkadaşınıza verin, mutluluğunu o an göreceksiniz! ;)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder